Golf, de sport voor actieve ouderen!!

Waarom nu nog beginnen met een nieuwe sport?

Inmiddels is al lang bewezen dat deze sport buitengewoon gezond is voor de ouderen, je loopt veel, je beweegt dan veel en ontmoet gelijkgestemde. Gezellig na praten na een rondje golf hoort er ook bij.
Je hoeft nooit alleen te spelen als je dat niet wilt, er is altijd wel een golf maatje voor een rondje golf.

Hier de voordelen van golfen voor ouderen op een rijtje:

  • Golf verbetert de lichamelijke en geestelijke gezondheid en mogelijk ook de levensverwachting. Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, verbetert de longfunctie en de gehele conditie.
  • De voordelen zijn het lopen, de swing waarbij je balans en flexibiliteit verbeteren, de concentratie, kortom je gehele conditie verbetert.
  • Het belangrijkste niet te vergeten! Golf is Plezier!
    Wat we natuurlijk veel horen dat de mensen er niet aan willen beginnen door de vooringenomenheid ontstaan door verkeerde informatie.

Duur?

Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Als je alleen een NGF registratie hebt is het ca. € 60,00 .per jaar en betaal je een fee om te spelen. Afhankelijk van de baan en of je 9 of 18 holes speelt van € 15,00-€ 65,00 per ronde. Maar dan ben je ook 2 a 4 uur bezig met golfen.

Golfclubs?

Voor de meeste sporten heb je materiaal nodig om te spelen, hockey stick, tennisraket enz. Voor het golf een golf set, meestal is een “halve set” met 7 stokken (clubs!) ruim voldoende.
Je hebt al een prima set met 7 clubs inclusief tas voor ca. € 250,00

Ook daarvoor kun je bij Anneke terecht, belangrijk is dat je dan “op maat gemaakte clubs” bezit waardoor je spel snel verbetert.


Kleding?

Niets speciaals, je kunt met makkelijke en sportieve kleding gaan golfen. Wel is het aanschaffen van een paar goede golfschoenen belangrijk voor je eigen veiligheid, uitglijden doe je dan niet meer.

Leren?

Je kunt bij Anneke een les boeken tijdens je vakantie, vraag naar de mogelijkheden of kijk op Golfreizen Algrave.
De oudste leerling is met 87 jaar gestart bij Anneke en speelt nu met 92 jaar nog steeds zijn rondje golf met veel plezier.


Examen?

Veel mensen willen niet aan deze fijne sport beginnen omdat er een examen moet worden afgelegd.
Allang achterhaald! Door de lessen bij Anneke behaal je in korte tijd de baanpermissie, wat inhoud dat je als ieder ander gewoon kunt gaan spelen . En de golfregels leer spelenderwijs in de baan.

Dus geen examens, gewoon sportief bezig zijn en plezier maken met bijv. je nieuwe golfvrienden!
Bel je even met Anneke 06 42291529 of een mailtje anneke@golf4iedereen.nl