Historie
Anneke Soonius heeft haar jeugd doorgebracht in Den Haag, Joop in Voorburg. Joop is al in de jaren ’70 in Portugal gaan werken. In 1993 zijn Anneke en Joop naar Portugal geëmigreerd om hun passie en hobby, golfen, te gaan uitoefenen. Het eerste jaar hebben beiden gebruikt om de golfhobby om te zetten in professie en hebben zij de PGA – golf opleiding voor teaching professional in Portugal gevolgd. De stage is o.a. gevolgd bij PGA – opleidings- professional Danny Spalding op Parque da Floresta en Nelson Gavalheiro, coach van het Portugese golfteam.

Tot 2003 hebben zij de golflessen verzorgd op Parque da Floresta Golf & Country Club samen met Danny Spalding en Carry Silcock. Van 2003 tot 2008 hebben zij golflessen verzorgd op het prestigieuze 5* Le Meridien Penina Golf Resort. Vanaf 2008 heeft Anneke samen met Joop een eigen golfschool gerund op het luxueuze Vila Monte Ressort in de Oost-Algarve.

Ca. 5 jaar geleden hebben we de golfschool verkocht en zijn we terug naar Nederland gegaan waar nu in de Achterhoek op Golfbaan ‘t Lohr volop les wordt gegeven. Inmiddels geeft Anneke les op golfbaan Het Wedde in Voorschoten.

Joop weet heel veel van Portugal, heeft in de gehele periode ook een golfreisbureau gerund, spreekt de taal en organiseert nog regelmatig aparte golfreizen naar Portugal. Bijvoorbeeld golfsafari’s door heel Portugal (eventueel inclusief golflessen) en is dan een perfecte gids. Na totaal zo’n 27 jaar in Portugal gewoond en gewerkt te hebben kunnen we spreken van de echte Portugal Specialist. Ook uw GVB kan in Portugal behaald worden tijdens één van deze regelmatige reizen naar Portugal.

anneke
Anneke Soonius

joop
Joop Soonius

Anneke en Joop volgen nog steeds diverse cursussen om het lesniveau te verhogen, o.a.

  • Academy Professional ‘World Golf Teachers Federation’;
  • Diverse golfcursussen bij Phil Allen, de swingcoach van Joost Luiten;
  • Workshops bij John Woof;
  • Sinds enkele jaren is Anneke ook officieel PuttingZone coach.

En het belangrijkste wordt door Joop en Anneke niet vergeten: Golf moet plezier zijn!