Sinds 2013 is het niet meer mogelijk om ‘lid’ te worden van de Stichting Golfsport. Ben je nog geen lid van een golfclub maar wil je dat wel worden, dan zijn er heel veel mogelijkheden. Lees hierover meer onderaan deze pagina.

Bestaande leden kunnen blijven

Golfers die zich voor 2013 aan de Stichting Golfsport hebben verbonden, kunnen gewoon lid blijven. Ben je lid van de Stichting Golfsport, dan kun je heel veel golfzaken regelen via de app GOLF.NL en de ‘mijn.golf.nl’ omgeving. Daarover lees je hieronder meer.

Lidmaatschap met NGF-registratie: € 59,00 per jaar

Het lidmaatschap met NGF registratie biedt veel voordelen:

 • Lidmaatschap en NGF-bijdrage
 • Handicapregistratie
 • Officiële NGF-pas
 • Clubwedstrijden
 • Korting op golflessen
 • Korting op golfartikelen
 • Korting op golfreizen

Golfclub4iedereen begeleidt je tijdens het hele golftraject, vanaf de eerste stap op de golfbaan tot en met het verkrijgen van een NGF-pasje met handicap 54, te vergelijken met het vroegere GVB. Wil je daarna je handicap verbeteren, dan zijn er genoeg mogelijkheden om dit te doen met interessante lespakketten.

Het lidmaatschap kan per jaar worden opgezegd vóór 15 november.

Je kunt je aanmelden voor het lidmaatschap door een formulier in te vullen. Vul alle gegevens zo volledig mogelijk in op het formulier. Zodra je aanmelding is ontvangen worden de gegevens gecontroleerd en verwerkt. Je ontvangt binnen 48 uur per e-mail een bevestiging.

Ga naar het inschrijfformulier

App GOLF.NL

Gemak dient de mens, daarom raden we aan dat je als golfer van de Stichting Golfsport de app GOLF.NL downloadt op je smartphone. Deze app is gratis en biedt veel voordelen.

 • Je kunt als golfer in de app GOLF.NL je handicap registreren.
 • Je kunt in de app je qualifying scorekaarten en oefenscores invoeren.
 • De app GOLF.NL laat zien wat jouw actuele handicap is en toont je scoregeschiedenis.
 • Je kunt via de app de resultaten van je golfvrienden volgen.
 • Je kunt via de app GOLF.NL ook een starttijd op een baan boeken en een lijst met je favoriete banen bijhouden.
 • De app GOLF.NL toont je digitale NGF-pas. Dus als je je smartphone bij je hebt, dan heb je ook je NGF-pas bij je. Je kunt deze digitale pas op een golfbaan laten zien als erom gevraagd wordt.

Account via GOLF.NL

Mijn.golf.nl is de desktop- en tabletvariant van de app GOLF.NL. Als golfer kun je in mijn.golf.nl heel gemakkelijk wijzigingen in je account doorvoeren, bijvoorbeeld een nieuw adres als je bent verhuisd of een nieuw e-mailadres.
Mocht je als golfer nog geen account op mijn.golf.nl hebben, dan kun je met je actieve NGF-nummer en -barcode jouw profiel activeren. Je wordt gevraagd om een inlognaam (je e-mailadres) en een persoonlijk wachtwoord in te voeren. Ga voor het aanmaken van een account naar mijn.golf.nl/registreer. Als je een e-mailadres met iemand anders deelt, dan is het belangrijk om te weten dat je per e‑mailadres slechts één account kunt aanmaken.

Nieuwe NGF-pas?

Zoals hierboven uitgelegd is je digitale NGF-pas zichtbaar in de app GOLF.NL en in mijn.golf.nl. Je NGF-pas voor het nieuwe jaar? Op 1 januari tonen de app GOLF.NL en mijn.golf.nl automatisch je digitale NGF-pas voor het nieuwe kalenderjaar. Verderop lees je meer over de NGF-pas.

De transitie van de plastic NGF-pas naar een digitale pas

Sinds 2019 heeft iedere golfer een digitale NGF-pas. Het grootste voordeel hiervan is duurzaamheid.

 • Een digitale pas is minder belastend voor het milieu en heb je altijd bij je in je telefoon.
 • Een digitale pas staat op je smartphone en is ‘coronaproof’.
 • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying ronde wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
 • De digitale NGF-pas is bij meeste golfclubs in de online clubomgeving geïntegreerd.
 • De digitale NGF-pas kan niet stuk en je kunt de pas niet verliezen.
 • De digitale pas heeft een barcode en QR-code die gebruikt kunnen worden voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op golfclubs. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van de NGF-pas, informeer er dan naar bij jouw golfclub.

De digitale NGF-pas is ook geldig en wordt geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via je club. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app wil laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

Wil je toch nog per se een plastic pas? Dat is nog wel mogelijk. Dan kun je dit aan ons mailen.Maar bedenk eerst goed of je nog steeds een plastic pas wilt hebben, je hebt immers een digitale pas.